UTSIKTEN - A WAY OF LIFE

Att studera på Utsikten Scandinavian School är något mycket speciellt. Det är mer än en skola – det är ett sätt att leva. Skolan är liten, alla känner alla, här får man vara som man är. Till lärarnas arbetsrum står dörrarna öppna. Behöver man som elev prata med någon i personalen tar de sig den tiden.

Vi brukar prata om Utsiktenandan. Den innebär att tolerera andra, acceptera olikheter, vara juste och hjälpsam, att ta ansvar och vara öppen för nya intryck.Efter tre år på Utsikten har man mognat som person. Det finns ingen annan gymnasieskola som Utsikten, där svenskar, norrmän och danskar möts. Vi lär oss förstå varandras språk, vi lär oss på vilka sätt vi är lika eller olika i de tre länderna. Det är spännande och utvecklande. Tre språk, en gemenskap.

När du efter tre år tillsammans med klasskompisar svettats på väg mot en fjälltopp, legat i tält med regnet smattrande mot tältduken, kantrat med en kajak, lagat mat över öppen eld eller övervunnit rädslan när du lätt panikslagen hängt i ett rep på en lodrät klippvägg har du inte bara fått en unik gymnasieutbildning - du har också fått vänner för livet och mognat som person.